Välkommen till ljudbiblioteket

Så fungerar det:

Du kanske har läst någon av Iris böcker eller deltagit i någon av Iris kurser eller seminarium? Det här ljudbiblioteket har kommit till för att vi vill dela med oss av Iris kunskaper inom kommunikationens konst. Här kan du lyssna på Iris i olika teman. Testa några av gratisklippen för att få en bild av vad det handlar om.

För att lyssna på hela biblioteket behöver du bara aktivera prenumerationen och sedan kan du sätta igång med din personliga utveckling. Att prenumerera på ljudbiblioteket kostar 49kr/mån.

Välj en kategori att lyssna på

Prestation och självkänsla

Prestationsångest, dåligt självförtroende och förväntningar har vi alla upplevt. Ibland kan det ta överhanden och påverka våra liv på ett sätt som inte är tjänligt.

Rädslor

Rädslor styr oss mer än vi tror, i den här kategorin tar Iris upp ett antal olika rädslor och hur du kan lära dig att hantera dem.

Relationer

I våra relationer till omgivningen händer väldigt mycket som påverkar vårt liv och vårt mående. Ibland handlar det om enkla majoritetsmissförstånd som leder till konflikter och som kan vara svåra att ta sig ur.

Grundläggande

I den här kategorin lägger vi klipp som är grundläggande och bra att börja med när man precis håller på att lära känna Iris perspektiv på saker och ting.

Missbruk

Att missbruka är ett sätt att fly från verkligheten och ibland övergår det till något som får oss att göra avkall på saker som är viktiga och missbruket börjar styra våra liv på ett sätt som inte är hälsosamt. Man kan missbruka allt från droger till sex, spel och sociala medier. Här finns lite tips på hur du kan förhålla dig till ett eget missbruk och andras.

Ej kategoriserade

I den här kategorin så hamnar ljudklipp som vi inte har kategoriserat ännu. Har du tips på i vilken kategori något av dessa klipp borde ligga i, skicka gärna iväg ett mail till oss.

Förlåtelse och försoning

För att livet inte ska stanna upp och bromsas av vår historia behöver vi försonas och acceptera hur världen och verkligheten ser ut. Först då kan vi gå vidare och växa som människor.

Majoritetsmissförstånd

I vårt samhälle finns det ett antal majoritetsmissförstånd eller tankefel där vi tror att något förhåller sig på ett sätt för att det är allmänt accepterat. Lär dig att tänka nya tankar!

Makt

Det finns många olika sätt att utöva makt. Till exempel kan man utöva makt genom påverkan av ekonomi, fysik, informationsmakt och ett flertal andra.

Graviditet

Liv som växer och formas inuti mamman behöver en hel del för att överleva. Här kommer några klipp om saker som är bra att tänka på under graviditeten. Även mamman förändras mycket och har olika behov och det är något vi tar upp här.

Sexualitet

En av våra starkaste drifter är sexualiteten så det är inte så märkligt att det är ett laddat ämne. Det kan ju vara en källa till både njutning och liv men också rädslor och förväntningar.

Sorg, förlust och saknad

När vi förlorar någon, när någon går bort eller när vi skiljer oss eller flyttar uppstår en känsla av förlust men egentligen har vi fått något som vi inte hade innan och hur kan man glädjas åt tiden som man fick med en person?

Ekonomi

Ekonomi tar allt mer plats i människors liv och den påverkar oss starkt. Har du känt att du sitter fast i ekorrhjulet? Så känner de flesta faktiskt. Men det finns befriande sätt att förhålla sig till pengar och ekonomi som gör det lättare att leva i enlighet med sig själv och sina drömmar.

Uppväxt