Välkommen att läsa om Iris Johansson

Iris Johansson har autism, vilket hon berättar om i några av sina böcker ”En annorlunda barndom” och ”Ett annorlunda liv”. Hon arbetar även med att stödja och handleda personer med missbruk, psykiska problem och relationsproblem. Iris har alltid varit mångfacetterad och bedriver både kursverksamhet, håller föreläsningar och skriver böcker.

Iris Johansson medverkade i Fråga Doktorn som sändes i SVT

Iris Johansson medverkade som expert i Fråga Doktorn som sändes i SVT

”En annorlunda barndom”
av Iris Johansson

Köp den hos adlibris

”Ett annorlunda liv”
av Iris Johansson

Köp den hos adlibris

Lite mer om Iris och hennes uppväxt.

Flickan är Iris som ser allt utifrån och som lever i en egen värld. Flickan är sig själv men upplever inte världen genom sina känslor utan hon betraktar allt och förstår det på sitt eget speciella sätt. Hon har inget intresse av att lära sig det som andra kan, att äta själv, ta på sig kläder, sova, hur mycket klockan är, värdet av pengar osv.

När hon är 10 år förstår hon att hon inte förstår livet på samma sätt som andra. Att andra kan prata med varandra och att något skiftar när de gör det, de kommer överens. Hon blir förvånad och chockad, ingenting stämmer längre i hennes värld, allt ändrar sig.

Det som då händer är att hon blir fascinerad av att människor kan ändra sig inuti av vad någon annan säger och att de kan förstå något som inte Iris förstår eller visste att det fanns…. så börjar JAG att utveckla mig i KONSTEN ATT KOMMUNICERA.